Реєстрація /

Проїзд біля Бессарабського ринку пропонують закрити для транспорту

Наразі цю ідею вивчатимуть.

Довкола Бессарабського ринку можуть створити пішохідний простір, звільнений від автотранспорту. Проект про пішохідний простір навколо Бессарабки підготували в Раді з урбаністики Києва. Експерт ради Григорій Мельничук зазначає, що головне завдання проекту – розвантаження одного з найбільш завантажених транспортних вузлів в центрі столиці.

«Бессарабський проїзд, між «Ареною Сіті» і Бессарабським ринком, можна перекрити для авто, зробивши там пішохідну зону, і залишити місце для велосипедистів. Цю ділянку добре з'єднати з пішохідною зоною перед центральним входом. Таким чином, ця пішохідна зона стане вуличним продовженням центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre, що також дозволить збільшити кількість відвідувачів кафе і магазинів на першому поверсі Бессарабки», – зазначив Григорій Мельничук.

У цієї ідеї шанс на втілення у життя з'явиться після дослідження транспортних потоків у цій зоні, оскільки перекриття Бессарабського проїзду збільшить транспортне навантаження на сусідні вулиці. Якщо буде виявлено, що це особливо не вплине, то цілком ймовірно, що пішохідна зона біля Бессарабського ринку за кілька місяців розшириться.

Нагадаємо, з липня Андріївський узвіз має стати зручнішим для пішоходів.