Реєстрація /

У Пущі-Водиці намагаються незаконно привласнити земельні ділянки

Майно декілька разів перепродавали.

 У Пущі-Водиці через тіньові схеми намагаються привласнити 5 земельних ділянок загальною площею 0,5 га на заповідній території.

Про це повідомив депутат Київради Дмитро Банас.

Мова йде про землю на вулиці Юнкерова в Оболонському районі столиці.

Він підкреслив, що ці ділянки знаходяться в історичному ареалі, на землях рекреаційного призначення.

«Це державний курорт «Пуща-Водиця». Раніше тут був дитячий оздоровчий табір з традиційними дерев’яними будиночками. Історія захоплення майна стартувала у 90-их. Тоді будиночки табору на підставі купівлі-продажу опинилася у складі великого майнового комплексу, який був зареєстрований за організацією орендарів орендного підприємства «Чинбар»», – розповів Банас.

Він додав, що у 2000 році «Чинбар» на підставі угоди купівлі-продажу передав право власності на нежитлові приміщення  ТОВ «Гештальт Консалтинг Груп».

Далі на підставі низки суддівських рішень, наказів та інших документів майно табору опинилося у власності житлово-будівельного кооперативу «Проект-Житло».  Після цього члени кооперативу змоделювали спір, і за рішенням зборів вийшли з кооперативу та розділили між собою майно колишнього дитячого табору. Таким чином, у 2009 році приватні особи отримали право власності на колишнє майно табору», – пояснив Банас.  

Внаслідок рішень Третейських судів, приміщення тимчасових дерев’яних корпусів дитячого оздоровчого табору на папері перетворилися в житлові дачні будинки.   

«Однак учасники махінації тепер вирішили піти ще далі – безкоштовно отримати у власність земельні ділянки, на яких розташовані незаконно привласнені будинки колишнього табору.  З таким клопотанням теперішній власник звернувся до Київської міської ради», – говорить Банас.

Раніше повідомлялося, що продають будівлю лікарні в центрі.