Реєстрація /

Орендарі елітної нерухомості у Києві активізувалися

Виріс попит на оренду будинків.

За даними аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, у квітні 2016 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2 тис. 500 дол. США на місяць) склав 63 тис. 151 дол. США, що перевищує показники березня більше, ніж в два рази.

А в порівнянні з квітнем минулого року приріст – 9%. Частка угод в елітному сегменті зайняла 5% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Витрати на оренду в елітному сегменті склали 20% від всієї суми витрат на оренду нерухомості в столиці за результатами квітня.

Квартири зайняли 45% від усього обсягу ринку оренди елітної нерухомості. У орендарів даної категорії в квітні попит мали квартири в основному в будинках від 2006 року побудови в Печерському (вул. Старонаводницька, Драгомирова); Шевченківському (вул. Олеся Гончара); Оболонському (пр. Героїв Сталінграда) районах. Затребувані площі – 150-300 кв. м, вартістю 15-19 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд склав 20% ринку елітної нерухомості в квітні. У цій категорії орендарів цікавили офісні приміщення в Голосіївському (вул. Льва Толстого, Велика Васильківська), Оболонському (вул. Маршала Тимошенка) і Печерському (бул. Лесі Українки) районах. Об'єкти, площею 150-300 кв. м, орендували за 12-18 дол. кв. м/місяць.

Будинки зайняли 35% від усього обсягу угод. Орендарів цікавив Голосіївський район і Обухівський напрямок (с. Плюти, Козин). Найбільшим попитом користувалися будинку площею 250-450 кв. м, вартістю 8-14 дол. кв. м/міс.

«У квітні частка будинків у загальному обсязі угод на ринку оренди зросла більш ніж в три рази, в порівнянні з минулим місяцем, що підтвердило наші прогнози щодо зростання попиту на даний вид нерухомості. Також високим попитом продовжують користуватися апартаменти в нових будинках, з комфортними умовами проживання та респектабельним оточенням», – коментує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що виріс сезонний попит на покупку дорогих будинків.