Реєстрація /

Експерти назвали найпопулярніші торгові центри Києва

Не всі торгові центри успішні.

Фахівці компанії UTG провели аналіз популярності столичних торгових центрів.

В рамках дослідження було проведено кількісне опитування методом поквартирного стандартизованого інтерв'ю віч-на-віч. Вибірка склала 800 респондентів.

Поділяючи географічно цільову аудиторію, Ocean Plaza, Dream Town і Sky Mall займають найбільш значні позиції за кількістю унікальних відвідувачів і частоті відвідування в цілому. На першому місці з великим відривом знаходиться Ocean Plaza з показниками 46 і 22% відповідно. Dream Town і Sky Mall зайняли друге і третє місце з дуже близькими результатами: трохи більше 34 і 19%.

Серед районних ТРЦ лідерство утримують «Космополіт» (колишній «Більшовик»), показники якого вище, ніж у окружного ТРЦ «Караван». Так, у першого кількість унікальних відвідувачів сягає 25%, а показник частоти відвідуваності – 13,3%. Для другого ці показники дорівнюють 21 і 11,3% відповідно.

За кількістю покупок одягу і взуття ситуація склалася аналогічна: на першому місці з показником 28,9% знаходиться Ocean Plaza, далі Sky Mall (28%), Dream Town (24,3%). Нижче в рейтингу знову розмістився «Космополіт» (18,5%) і «Караван» (9,1%).

За розважальною складовою картина дещо інша. Тут на першому місці, з впевненим відривом за рахунок аквапарку, знаходиться Dream Town – 25,5%. Далі розмістилися Ocean Plaza (18,3%), Sky Mall (17,8%) і «Космополіт» (13,5%).

При цьому експерти прогнозують, що найближчим часом розстановка сил в рейтингу може значно зміниться за рахунок введення в експлуатацію ТРЦ Lavina Mall і ТРЦ Blockbuster Mall.

Раніше повідомлялося, що найбільший «де-юре» ТЦ України не є таким «де-факто».