Реєстрація /

Найбільший «де-юре» ТЦ України не є таким «де-факто»

Власникам Dream Town наразі не вдається переконати експертів, що дві черги їх об'єктів є одним ТРЦ.

Міжнародна рада торгівельних центрів (ICSC) назвала найбільші торговельні центри України, які відповідають класифікації цієї організації. Так, за результатами дослідження, найбільшим визнано «Епіцентр» в Києві на вул. Полярній (площа 73 тис. кв. м).

«Після відкриття в «Епіцентр К» на Полярній супермаркету «Сільпо» і магазину «Золотий вік», його можна вважати спеціалізованим торговельним центром. Тому ми внесли цей комплекс в нашу класифікацію», – прокоментував рейтинг керівник ICSC Ukraine Research Group Дмитро Топольськов.

На другому місці – столична Ocean Plaza (70 тис. кв. м), на третьому – дніпропетровський «Караван» (65 тис. кв. м). Далі йде ще один представник столиці – Sky Mall (65 тис. 600 кв. м), і замикає першу п'ятірку херсонський ТЦ «Фабрика» (65 тис. 500 кв. м).

Цікаво, що в лідери рейтингу не потрапив київський ТРЦ Dream Town, площа двох черг якого становить 90 тис. кв. м. Експерти пояснили це тим, що вважають Dream Town-1 і Dream Town-2 двома різними об'єктами.

«ТРЦ Dream Town – це дві окремих будівлі з різною концепцією і ми їх розглядаємо як два окремих торгових центри. Вони розташовані між трьома станціями метро і їх потоки відвідувачів не перетинаються», – зазначили в ICSC Ukraine Research Group.

Але власники комплексу категорично не згодні з такою оцінкою і продовжують заявляти, що Dream Town проектувався і будувався як єдиний об'єкт. Девелопери навіть планували об'єднати два блоки критим переходом.

Нагадаємо, що згідно з класифікацією ICSC, торговим центром вважається об'єкт площею не менше 5 тис. кв. м.