Реєстрація /

Київ зроблять зручнішим для маломобільних груп населення

Встановлять підйомники і пандуси.

Цього року в Києві планують встановити підйомники для людей з обмеженими фізичними можливостями на станціях швидкісного трамвая від вулиці Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги. А також хочуть облаштувати пандуси в метро і оснастити пристроями звукового оповіщення пішохідні переходи в Печерському і Шевченківському районах.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Згідно з повідомленням, підйомники встановлять на станціях швидкісного трамвая: «Івана Лепсе», «Героїв Севастополя», «Гарматна», «Польова» і «Політехнічна».

За словами Пліса, планується також будівництво транспортного пересадочного вузла на «Контрактовій площі», який буде пристосований для обслуговування маломобільних громадян. Йдеться про підвищені платформи для безперешкодного заїзду пасажирів на візках в трамвайні вагони, облаштуванні безперешкодного доступу до підвищених платформ, встановлення турнікетів з воротами достатньої ширини для проїзду візків, додаткового освітлення платформи та облаштування краю платформи тактильної плиткою для людей з вадами зору.

Згідно з повідомленням, в метрополітені цього року хочуть облаштувати 4 пандуса на сходових маршах входів (виходів) в вестибюлі станцій «Золоті ворота», «Вокзальна», «Політехнічний інститут». Також планується нанести попереджувальні смуги з полімерних матеріалів на платформах 12 станцій (по 2 смуги на кожній станції) і проводити щоквартальне оновлення 813 попереджувальних смуг яскраво-жовтого кольору на першій і останній сходинці сходових маршів станцій і пересадочних вузлів між лініями, а також в підземних пішохідних переходах.

Раніше повідомлялося, що безперешкодний доступ до об’єктів нерухомості інвалідів планують контролювати.