Реєстрація /

Лондон підтвердив звання найдинамічнішого міста світу

У першій двадцятці рейтингу лише два європейські міста, але вони – на топових позиціях.

Лондон другий рік поспіль очолює планетарний рейтинг міст, які найбільш активно розвиваються City Momentum Index (CMI), який формує компанія JLL.

В рамках дослідження було вивчено 120 головних міст світу щодо їх короткострокових соціоекономічних перспектив і динаміки ринку комерційної нерухомості впродовж найближчих трьох років, а також міцності бази для довгострокового успішного розвитку (освіта, технології, інновації, навколишнє середовище).

Лондон другий рік поспіль займає 1-й рядок завдяки сильному росту економіки, трансформації системи міського транспорту, стабільності ринку нерухомості і розвитку столиці Великобританії як глобального освітнього і технологічного хабу.

На другому місці – ірландський Дублін, який за рік здійснив стрибок з 14-го місця. Як відзначають фахівці, це відбулося завдяки посиленню економічного росту, впровадженню екологічних інновацій і створенню технологічних стартапів, що призвело до значного росту попиту на комерційну нерухомість. На цьому перелік європейських міст в першій 20-ці рейтингу закінчується.

У європейському рейтингу на 3-му місці опинився Париж, який не увійшов до світового переліку через невисоку динаміку економіки, незважаючи на успішну реалізацію проекту «Великий Париж» (Grand Paris).

Нагадаємо, що офіси в Лондоні – одні з найдорожчих у світі.