Реєстрація /

Китайські девелопери побудують найвищий хмарочос в Західній Європі

Будівля буде 64-поверхова.

Китайська девелоперська компанія Greenland Group отримала офіційний дозвіл на будівництво найвищого житлового будинку в Західній Європі.

Здвоєний хмарочос заввишки 240,5 м зведуть в лондонському районі Кенарі-Уорф. Концепцію 67-поверхової вежі в формі квіткової пелюстки розробила архітектурна студія HOK. Нова будівля отримає назву Tower Hamlets (в перекладі з англійської «Вежі-пелюстки»), йдеться на сайті архітектурного бюро.

У хмарочосі розмістять 861 квартиру, на нижніх поверхах відкриються кафе і магазини. Загальна площа комерційної нерухомості в Tower Hamlets складе 941 кв. м, весь об'єкт займе територію 0,56 га.

Всі побутові служби Tower Hamlets розмістяться в сусідньому будинку, з'єднаному з хмарочосом закритим зимовим садом зі скляними стінами. На даху «Веж-пелюсток» планується облаштувати терасу з зеленими насадженнями. Tower Hamlets стане однією з архітектурних домінант лондонського пейзажу.

В даний час найвищою житловою будівлею Західної Європи є 47-поверховий хмарочос Intempo в іспанському місті Бенідорм на узбережжі Середземного моря. Висота веж-близнюків Intempo становить 189 м, Tower Hamlets перевершить цей об'єкт на 51,5 м.

Раніше повідомлялося, що у Шанхаї побудують хмарочос покритий деревами у формі гори.