Реєстрація /

У Китаї запустять масове будівництво будинків на 3D-принтері (фото)

Будують будинки за три години.

У Китаї побудували котеджі за допомогою 3D-принтера. Такий будинок разом з меблями, сантехнікою та іншими зручностями коштує до 560 дол.

Так, двоповерхову віллу робочі звели всього за 3 години.

Зараз у забудовника – компанії ZhuoDa group є 22 патенти на новий матеріал і підписані контракти по 40 державним проектам. До 2016 року площа будинків, побудованих Zhuoda Group, досягне 2 млрд. кв. м, а їх сумарна вартість складе 1 трлн. 200 млн. дол.

Вілла з 3D-принтера побудована з окремих модулів, які виготовляються на фабриці відразу цілком, включаючи внутрішню обробку, проводку, водопровід, сантехніку, меблі і т.д. Фактично, будинок готовий вже на 90%, коли його модулі привозять на будівельний майданчик.

Фрагменти будинку друкуються зі спеціального складу, який тримається в секреті. Через його характерні особливості будинок відрізняється високою теплоізоляцією – у ньому не жарко влітку і не холодно взимку.

До складу входять матеріали, отримані з промислових і сільськогосподарських відходів, тому в готових модулях немає шкідливих речовин. Друкарський будинок здатний витримувати землетруси з магнітудою 9 балів, не боїться вогню і води. Після завершення друку готові модулі просто збираються бригадою робітників.

Раніше повідомлялося, що в Амстердамі побудують міст за допомогою 3D-принтера.