Реєстрація /

Провідні забудовники Києва обіцяють вивести під КМДА 5 тисяч будівельників

Будівельники продовжують тиск на владу.

У вівторок, 1 березня, 5 тисяч будівельників вийдуть на акцію протесту під стіни КМДА з вимогами до влади захистити будмайданчики від атак «тітушок». Про це повідомляється в спільній заяві будівельних компаній.

Так, в тексті заяви, яку підписали керівники будівельних компаній «Геос», «Укрбуд», «Ковальська», «Київміськбуд-3», «Київміськбуд-6», «Фундамент», ДБК№7, ДСК-3, БП-3 , «Аркада», ЖБК-1, «Трест Київспецбуд», Sun Development, «Дисбуд» сказано, що вони підтримують загальний страйк київських будівельників, який був оголошений 23 лютого. Сотні працівників на різних будмайданчиках столиці тоді зупинили на годину роботу, щоб привернути увагу київської влади та правоохоронних органів до кричущої проблеми.

«Уже роками майже всі будівництва столиці піддаються атакам «тітушок», які за гроші ламають паркани, знищують техніку, з арматурою нападають на будівельників. Очевидно, їх дії координують політики, яким вигідна зупинка будівництва або які шантажують забудовника і вимагають грошей за припинення нападів. Вони приводять на будмайданчики псевдоактивістів, які прикриваються людьми з сусідніх будинків і заробляють на атаках забудовників політичні дивіденди. Сотні будівництв, які були зупинені «тітушками» і псевдоактивістами насправді мають всі відповідні дозволи і є абсолютно законними», – відзначили керівники будівельних компаній.

Вимоги забудовники висувають не лише до столичної влади, а й до правоохоронних органів і до Мін'юсту.

«Ми вимагаємо, щоб влада нарешті почала виконувати свої функції і навела порядок навколо будівництва, зупинила дійсно незаконні забудови, але й дозволила працювати тим, хто має всі дозвільні документи. Вимагаємо від правоохоронних органів порушити кримінальні справи проти «тітушок», які блокують будівництва у столиці. Вимагаємо від Мін'юсту ліквідувати громадські організації, чиї «тітушки» не дозволяють працювати будівельникам», – наголошується в заяві.

Раніше повідомлялося, що протести проти будівництв відлякують інвесторів.