Реєстрація /

В Києві можуть спростити викуп землі для бізнесменів під їх об’єктами

Процедуру хочуть максимально скоротити в часі і зробити прозорою та простою.

Процес викупу землі у Києві, на якій розташовані підприємства, необхідно спростити для їх власників. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Олексій Поліщук, директор департаменту земельних ресурсів КМДА.

«Зараз процедура викупу землі під об’єктом затягується на роки. Це ненормально і ми виступаємо з ініціативою, щоб продавати земельні ділянки за нормативною грошовою оцінкою. Нормативну оцінку квадратного метру землі має затверджувати місто на якийсь період. Юрособа, яка є власником об’єкту має отримати можливість зайти, наприклад, на сайт КМДА, подивитися вартість землі під своїх об’єктом і подати заявку на покупку цієї землі за вже сформовану і вказану ціну. Тут має діяти принцип мовчазної згоди – якщо Київрада впродовж місяця не дає відповіді на цю заявку, то ця юрособа автоматично може викупити вказану землю і отримати право власності на неї. В такий спосіб долається будь-яка корупція, все набагато спрощується і пришвидшується», - зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося про законодавчі ініціативи, спрямовані на спрощення надання адмінпослуг, які стосуються питань землекористування, будівництва та архітектури.