Реєстрація /

Найдорожче оренда землі у Києві обходиться для банків

Чиновники КМДА стверджують, що орендні ставки на землю знизилися.

При формуванні орендної ставки на землю, яка перебуває в комунальній власності Києва, є прив’язка до виду діяльності бізнесу, який розвиватимуть на цій ділянці. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Олексій Поліщук, директор департаменту земельних ресурсів КМДА.

«Є затверджене міською радою рішення, згідно з яким вартість оренди землі залежить від профілю діяльності бізнесу. Так, якщо це банківська діяльність, то ставка 12%, якщо роздрібна торгівля – 6%, якщо кафе чи ресторан – 3-4%. Середня орендна ставка по Києву – це 4-6%. А на 2016 рік орендні ставки, переважно, 3%. У виняткових випадках, як  от АЗС, готелі чи фінансові послуги – там вище. Але у тут ми знизили орендні ставки. Так, якщо раніше для АЗС це було 10%, то зараз 8%», – зазначив чиновник.

Разом з тим, Олексій Поліщук запевнив, що при формуванні орендної ставки на земельну ділянку ніхто не дивиться на те, хто є засновниками компанії-орендаря. Хоча раніше експерти зазначали, що для іноземних інвесторів міська влада встановлює вищі орендні ставки на землю.