Реєстрація /

Часткова компенсація кредитів на покупку житла допоможе розвитку економіки країни

Населення активніше купуватиме квартири.

Будівельна галузь здатна дати необхідний поштовх для розвитку економіки країни, але лише в тому випадку, якщо держава зможе зробити житло доступнішим для українців. Таку думку висловив Юрій Пелих, голова ради директорів будівельної компанії «Укрбуд».

«На сьогодні наш основний інвестор – це населення. Якщо держава не зробить зі свого боку кардинальних кроків, то це джерело надходження коштів на будівельний ринок – приватних інвестицій – може вичерпатися», – зазначив представник «Укрбуду».

Зробити житло доступнішим можна, завдяки спеціальним державним пільговим програмам, випробуваним раніше, а також більш лояльним кредитами на покупку квартир. За словами експертів, банківський відсоток частково може погашати держава – за рахунок додаткових надходжень до бюджету.

«Існує перевірена в усьому світі практика. Це житлове кредитування під розумні відсотки. Кредит до 5-8% значно розширить коло покупців. А це дасть можливість залучити на ринок нові кошти. Це економічно «витягуватиме» досить багато підприємств і суміжних галузей, адже при будівництві ми використовуємо близько 250 найменувань різних матеріалів. А це нові робочі місця і податки до бюджету», – наголосив Юрій Пелих.

За підрахунками експертів, сьогодні житла та покращення житлових умов потребує близько 2 млн. 500 тис. українців.

Раніше повідомлялося, що державна підтримка на покупку житла може поновитися вже наступного року.