Реєстрація /

Місцеві органи влади повільно переймають функції ДАБІ

У великих містах відповідні структури не створені.

Попри те, що закон, який передбачає передачу функцій Державної архітектурної будівельної інспекції на місця минулого року «з боями» таки прийняли, втім темпи його впровадження на практиці не вражають. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Петро Сабашук, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ.

«Весною ми боролися за закон про ДАБІ, і хоча багато хто вставляв палки в колеса, зокрема, уряд був проти, але ми таки цього добилися і максимально, що можна було віддали міським органам влади. Закон прийняли, але результат такий, що на кінець минулого року лише чотири міста організували у себе відповідні органи. І ці чотири міста – це не великі міста, не Київ, не Дніпропетровськ, не Одеса, а райцентри в Донецькій області. Тому окрім прийняття законів, важливою є їх реалізація, а цього без тиску громадськості досягнути вдається не завжди», – зазначив депутат.

Нагадаємо, згідно із зазначеним законом всі питання, які пов’язані з будівництвом в тому чи іншому населеному пункті, мають вирішуватися «на місцях», а не в Києві.