Реєстрація /

Міста Київської області активно перебирають на себе функції ДАБІ

До 13 міст приєдналися Фастів і Сквира.

Київська область є найактивнішою в процесі децентралізації. На сьогодні містобудівні повноваження вже отримало 15 з її населених пунктів. Про це повідомив Олексій Кудрявцев, керівник Держархбудінспекції України.

До процесу децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю приєдналося ще два міста Київщини – Фастів і Сквира.

«Держархбудінспекція намагається максимально сприяти, щоб новостворені органи на місцях працювали, як єдиний механізм. Ми надаємо для цього необхідну консультативну та методичну допомогу», – зазначив Олексій Кудрявцев.

Нові функції дозволять місцевій владі ефективно боротися з недобросовісними забудовниками, а також сприятимуть економічному і інфраструктурному розвитку територій. Спрощення процедур має забезпечити нові інвестиції і розвиток малого і середнього бізнесу.

На Київщині містобудівні повноваження вже передані таким містам: Київ, Ірпінь, Макарів, Українка, Бровари, Обухів, Богуслав, Васильків, Тетіїв, Вишгород, Бориспіль, Біла Церква, Вишневе, Фастів, Сквира.

Раніше повідомлялося, що разом з Київською активно переймає функції архітектурно-будівельного контролю Дніпропетровська область.

Джерело