Реєстрація /

Забудовник хоче повернути земельну ділянку на Хрещатику

Фірма належить біглому екс-міністру освіти.

На розгляд Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування подано проект про поновлення оренди земельної ділянки на Хрещатику під будівництво готельно-офісного центру. Ділянку орендує ТОВ «Грааль», пов’язане з біглим екс-міністром освіти Дмитром Табачником.

Згідно з проектом «Грааль» має намір поновити на п’ять років договір оренди земельної ділянки площею 0,2287 га по вулиці Хрещатик, 5. Оціночна вартість цієї ділянки становить 36 млн. 30 тис. грн., орієнтована вартість оренди у разі погодження проекту Київрадою складатиме 2 млн. 530 тис. грн. на рік.

У 2003 році «Грааль» виграв інвестиційний конкурс мерії на зведення готельно-офісного центру з паркінгом за адресою Хрещатик, 5. У лютому 2004 року було затверджено проект відведення двох земельних ділянок площею 0,203 і 0,229 га. Одну ділянку дали під будівництво, другу під організацію будівельних робіт. При цьому останню ділянку фірма повинна була після закінчення будівництва повернути. Однак в 2009 році КМР внесла в рішення серйозні зміни: поновлюючи оренду на п’ять років, другій ділянці також змінили призначення на будівництво, а пункт про повернення ділянки з тексту вилучили – так фірма отримала під забудову ще близько чверті гектара.

Раніше повідомлялося, що на Хрещатику все ще можу з’явитись 48-поверхова висотка.