Реєстрація /

Заставну нерухомість банків передавати в управління не будуть

Раніше такі можливості були, але їх не використовували.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втратив можливість передавати проблемну банківську нерухомість, яка готується до продажу в управління компаніям, які цим професійно займаються і заробляти на цьому. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Андрій Шевченко, директор департаменту впровадження планів регулювання і управління активами неплатоспроможних банків Фонду.

«Згідно з існуючим законодавством, мабуть, був би сенс задумуватися над передачею нерухомості в управління професіоналам і отримання якогось прибутку до її продажу, оскільки сам процес підготовки нерухомості до продажу займає 4 місяці, а ще відводиться час на підготовчі роботи щодо затвердження ліквідаційної маси – це ще від 3 до 6 місяців. Але з 1 січня правила змінюються. Так, на всі адміністративні дії відводиться лише місяць і ще місяць, якщо знайдуться інвестори – після цього одразу продаж і задоволення вимог кредиторів. Таким чином, значно скорочується той термін, на який ми б могли передавати нерухомість в управління», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося, що на балансі Фонду гарантування вкладів перебуває понад тисяча об’єктів нерухомості, які дісталися йому від проблемних банків і які Фонд намагається продати.