Реєстрація /

Забудовникам хочуть призупиняти дію ліцензії при порушеннях на будівництві

Ліцензію відновлять після усунення порушень.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України пропонує припиняти дію ліцензій суб'єктів господарської діяльності при будівництві об'єктів IV та V категорій складності, в разі аварій і використання неякісних будівельних матеріалів.

«Підставою для відновлення дії ліцензії стане акт про усунення порушень ліцензійних умов, складений в результаті проведеної органом ліцензування позапланової за заявою ліцензіата перевірки», – уточнюється в повідомленні.

За даними Держархбудінспекції, також у перелік порушень, які послужать основою для припинення дії будліцензії, пропонується включити несвоєчасне оформлення необхідної документації та порушення вимог і норм у сфері містобудування.

«Таким чином, встановлення таких підстав для зупинки та відновлення дії ліцензії стане кроком назустріч будівельникам, оскільки надасть їм можливість продовжити будівельну діяльність після усунення порушень ліцензійних умов, які неможливо усунути в процесі ведення будівельної діяльності, не застосовуючи процедуру анулювання ліцензії», – наголошується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що зниження цін на житло буде залежати від готовності забудовників зменшити прибуток.