Реєстрація /

Кількість угод і рівень капіталовкладень у київську нерухомість виросли

Ринок нерухомості активний.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, протягом листопада 2015 року обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 30 млн. 224 тис. дол. США. Це на 6,4% вище показників жовтня. Кількість угод зросла на 6%.

Найбільше інвестували минулого місяця в нерухомість, вартістю 50-100 тис. дол. Даний сегмент зайняв частку в 43%. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири, часто з ремонтом в Голосіївському районі, при чому як в його центральній частині (вул. Максима Горького, вул. Велика Васильківська, вул. Жилянська) так і у віддалених його частинах (вул. Ломоносова, вул. Глушкова, пр. Науки). У цей сегмент потрапила велика кількість квартир в Дарницькому (пр. Бажана, вул. Григоренка, вул. Урлівська, вул. Олени Пчілки) та Дніпровському (бул. Давидова, вул. Ентузіастів, вул. Празька, вул. Регенераторна) районах.

Були в меншій кількості проведені операції купівлі-продажу квартир в у Шевченківському (пр. Перемоги, вул. Шолуденка), Святошинському (бул. Кольцова, вул. Героїв Космосу, вул. Полладіна, вул. Командарма Уборевича), Оболонському (пр. Героїв Сталінграда , вул. Майорова) районах.

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками листопада склала 30%. Фаворитами даної категорії були Шевченківський, Голосіївський, Печерський, Дарницький райони. У меншій мірі Оболонський район (пр. Героїв Сталінграду). Асортимент квартир – від 2-кімнатних, площею від 75 кв. м. Тут користувалося попитом як сучасне житло в нових будинках з розвиненою інфраструктурою, охороною, поблизу зелених зон, так і квартири в старих будинках з якісним ремонтом і технічним оснащенням. Продавалися також 4-5 кімнатні апартаменти в Шевченківському та Голосіївському районах з високласним ремонтом та оснащенням квартир.

Сегмент до 50 тис. дол. у листопаді, зайняв частку 27% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири, широко представлені в Деснянському районі на різних вулицях, а також у Дніпровському районі (масив Березняки). У цьому сегменті продавали також (у меншій кількості) квартири в Печерському та Шевченківському районах в старому житловому фонді.

Раніше повідомлялося, що квартири-студії набирають популярність.