Реєстрація /

Квартири-студії набирають популярність

Невеликі квартири проектують в різних класах житла.

Якщо раніше студіо проектувалися в житлових будинках класу економ і комфорт, то вже в 2015 році студіо почали проектувати і в об'єктах, що позиціонуються в класі бізнес. Про це повідомила Алла Куценко директор з маркетингу, City Development Solutions.

«За останній рік питома вага квартир-студій в структурі пропозиції збільшився в 2 рази: якщо в 3 кв. 2014 їх кількість не перевищувала 0,6%, то вже до 3 кв. 2015 студіо зайняли 1,2% в структурі пропозиції. Прагнення забудовників мінімізувати площу квартир підтверджується і поточним попитом. Основні запити бюджетного сегмента припадає якраз на квартири з мінімальною площею – 1-кімнатні та квартири-студіо. Забудовники прагнуть до максимального здешевлення проектів, як з точки зору будівництва та інженерії, так і з точки зору майбутнього бюджету покупки. Відповідно, площа квартир, пропонованих на продаж, постійно зменшується», – говорить експерт.

За її словами, це стосується не тільки проектів бюджетного сегмента, але й престижного житла. Поява квартир студій площею від 18 до 28 кв. м в проектах економ-класу дозволяє мінімізувати загальний бюджет придбання і вкластися в 350-450 тис. грн. Такі квартири розкуповуються в першу чергу, як правило, не стільки для власного проживання, скільки як інвестиції та для подальшої здачі в оренду.

Раніше повідомлялося, що покупцям елітного житла цікаві невеликі квартири та будинки.