Реєстрація /

Президент України взяв в оренду землю на березі Дніпра

Оренду надали на 49 років.

Президент України Петро Порошенко взяв в оренду на 49 років земельну ділянку 0,75 гектара на береговій лінії селища Козин Київської області для «обладнання та нагляду за береговими захисними спорудами».

Ділянка розташована на тій же самій вулиці Козина, де на ділянці в 3,3 гектара розташований його будинок.

Такі дані містяться у Державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно під №10982655, виписка з якого отримана завдяки новій системі доступу до реєстрів на сайті Міністерства юстиції України.

Договір оренди на ділянку водоохоронної зони укладений 31 серпня 2015. Згідно з цією угодою, Петро Порошенко на правах оренди може розпоряджатися цією ділянкою до 2064 року з правом подальшої пролонгації, а також може передавати його в суборенду третім особам без зміни цільового призначення.

Ділянка оцінена Держземагентством в 479 тис. гривень. У договорі визначено, що орендар буде платити за користування ділянкою орендну плату в розмірі 5% від його оціночної вартості, що складе близько 1 тисячі доларів на рік за нинішнім курсом.

У той же час, в розміщеній на сайті Мін'юсту системі розкриття інформації з Держреєстру вдалося знайти дані тільки по одному з перших осіб держави. На запити «Яценюк Арсеній Петрович» і «Гройсман Володимир Борисович» система видає повідомлення «запитані вами дані не виявлені».

Раніше повідомлялося, що українцям розповіли, як користуватися Держреєстром.