Реєстрація /

Столиці повернули дорогу землю

Суди стали на бік міста.

ГПУ повернула Києву земельну ділянку вартістю 49 млн. 900 тис. грн.

Прокуратура столиці оскаржила незаконне рішення Київської міської ради, яким у 2007 році господарському товариству було незаконно передано в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу земельну ділянку площею 3 га вартістю 49 млн. 900 тис. грн. по вул. Анрі Барбюса в Печерському районі столиці.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Вказана земельна ділянка була передана комерційній структурі незаконно, без вилучення у Київського геологорозвідувального технікуму (правонаступником якого є Київський національний університет ім. Тараса Шевченка), у постійному користуванні якого знаходиться земельна ділянка», – йдеться в повідомленні.

Суд апеляційної інстанції і Вищий господарський суд України погодилися з доводами прокуратури і прийняли рішення про скасування згаданого рішення Київради. У той же час товариство, намагаючись безпідставно отримати в користування земельну ділянку, звернулося із заявою про перегляд судових рішень до Верховного Суду України. Однак вища судова інстанція, погодившись з обгрунтованістю доводів Генеральної прокуратури і залишила судові рішення без змін.

Раніше повідомлялося, що у забудовника забрали землю в центрі міста.