Реєстрація /

Інвестиції в нерухомість виросли

Ріелтори фіксують зростання капіталовкладень.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, протягом вересня 2015 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 21 млн. 164 тис. дол. США. Це на 2,5% вище показників серпня. За кількістю угод різниця становить ті ж 2,5% на користь вересня.

Сегмент до 50 тис. дол. за перший місяць осені зайняв найбільшу частку – 31% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-кімнатні квартири в Деснянському, Дніпровському, Дарницькому, а також точково Святошинському та Голосіївському районах і найближчих передмістях столиці.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 46% угод. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири в Дарницькому, Голосіївському, Печерському, Святошинському та Оболонському районах. В рамках даного бюджету у вересні можна було придбати простору квартиру в новому будинку в Дарницькому або Святошинському районах або більш скромне за площею житло в старому фонді в центрі столиці (Печерський, Шевченківський, центр Голосіївського району).

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками вересня склала 23%. Фаворітамі даної категорії були Печерський, Шевченківський, Голосіївський меншою мірою – Дарницький, Дніпровський та Солом'янський райони. Асортимент квартир – від 2 до 4-кімнатних. Тут користувалося попитом як сучасне житло без обробки, так і квартири в старих будинках з якісним ремонтом і технічним оснащенням.

«Одним із трендів, який прийшов надовго, можна назвати інтерес покупців до об'єктів, в яких застосовані енергозберігаючі технології», – відзначає експерт.

Також, за словами пані Мельникової, у вересні ринок увійшов у фазу звичної активності.

«Ймовірно, цього року ми не побачимо традиційного передноворічного сплеску, скоріше попит буде рівномірно розподілений в рамках всього четвертого кварталу. Проте інтерес людей до придбання нерухомості досить високий, нам є з чим працювати», – зазначає тенденції Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що забудовники продовжують знижувати ціни на квартири.