Реєстрація /

Повітря гімназії та ліцею будо забруднене через неякісну підлогу та меблі

При будівництві використали шкідливі будматеріали.

У гімназії «Київська Русь» та у ліцеї «Інтелект» замінять покриття підлоги та меблі через які суттєво було перевищено вміст шкідливих речовин у повітрі. До приведення показників вмісту хімічних речовин у повітрі приміщень навчальних закладів до нормативних показників, в обох навчальних закладах перенесено осінні канікули до 9 жовтня.

Протягом цього періоду АК «Київміськбуд», яка побудувала вказані учбові заклади, повинні замінити в усіх приміщеннях, де виявлено перевищення шкідливих речовин, лінолеум на покриття підлоги, що відповідає державним санітарним нормам. У випадку, якщо всі будівельні роботи завершать раніше вказаних строків, навчальний процес в обох навчальних закладах відновлять на наступний день після закінчення ремонту.

Зазначимо, що за результатами досліджень середньодобових концентрацій у повітрі закритих приміщень навчального закладу виявлено підвищену концентрацію фенолу, формальдегіду та аміаку. Крім того, дослідження лінолеуму полівінілхлоридного з залишками клею та фрагменту корпусних меблів показали перевищення норм на вміст фенолу.

Раніше повідомлялося, що через порушення будівельних норм заняття в гімназії зупинили.