Реєстрація /

Ринок житла в передмісті – один з найактивніших і перспективних сегментів

Кількість новобудов зростатиме.

Ринок нерухомості столиці буде активно розвиватися.

Так за даними Ярослави Чапко, директор компанії CDS, будівельний бум в передмісті в середньо- і довгостроковій перспективі матиме продовження у вигляді створення приміських агломерацій, так званих територій комфорту не лише з розвиненою сервісної та соціальною інфраструктурою, але і з сучасними просторами для роботи – офісними парками, технопарками, територіями для відпочинку і т.д.

«Життя в передмісті має свої переваги – чисте повітря, природа, невисока щільність забудови, а головне приємна ціна в порівнянні з київськими квартирами», – говорить експерт.

За її словами, розвиток приміських новобудов на Окружній і далі вздовж трас неминуче, оскільки дороги скоро не зможуть впоратися з такою маятниковою міграцією приміських жителів до Києва і назад.

«І якщо зараз проблемі транспортної інфраструктури приділяється мало уваги, то вже через 2-3 роки питання витраченого часу на поїздку до місця роботи/навчання для покупців стане ключовим при виборі свого житла. Якщо ці проблеми будуть продовжувати ігнорувати, конкурентоспроможність приміського житла буде поступово знижуватися на користь київських новобудов на околицях», – говорить Чапко.

Раніше повідомлялося, що новобудов в передмісті великих міст стане більше.