Реєстрація /

З Києвом про межі домовилися всі сусіди, окрім Коцюбинського

Тепер затвердити кордони міста має Верховна рада.

Практично всі територіальні претензії між Києвом і прилеглими населеними пунктами зняті. Невирішеною залишається лише суперечка столиці з селищем Коцюбинське, яке намагається розширити свою територію до 4 тис. гектарів за рахунок київських земель. Про це повідомив секретар Київради Олексій Резніков.

Таким чином, процес узгодження кордонів увійшов у завершальну фазу. Остаточне рішення щодо затвердження меж столиці має прийняти Верховна рада.

«Територіальні претензії були з обох сторін. Але зараз практично всі вони зняті, і Київ навіть отримає загалом більше 4 тис. гектарів додаткової території. Довколишнім населеним пунктам це теж вигідно, оскільки розвиток столиці в їхньому напрямку означатиме будівництво інфраструктурних об'єктів, якими їх мешканці зможуть скористатися», – сказав пан Резніков.

Невирішеною залишається лише суперечка столиці зі селищною радою смт. Коцюбинське, яке з усіх боків оточене київської територією. Тому в Київраді розраховують узгодити межі міста і подати їх на затвердження Верховної ради без урахування цього «анклаву». На думку Олексія Резнікова, конфлікт з Коцюбинським не вирішиться, доки не зміниться депутатський склад селищної ради.

Раніше повідомлялося, що бізнесменам пропонують переносити їх підприємства з Києва в область.