Реєстрація /

Реконструювати дитячі садки в Києві будуть за рахунок грошей німецького банку

Ремонтувати будуть сади, які використовувалися не за цільовим призначенням.

У Києві оголосили конкурс на реконструкцію дитячих садків, які довгий час використовувалися не за цільовим призначенням. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Сьогодні ми починаємо конкурс розвитку дитсадків Києва за позабюджетні кошти з метою створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах міста. Важливо, щоб у ньому брали участь якомога більше учасників, а перемагали найкращі. При цьому міська влада сприятиме в організації та реалізації цього проекту, а батьки, батьківські та громадські організації зможуть контролювати хід проведення ремонтних робіт», – зазначила Ганна Старостенко, заступник голови КМДА.

За словами Старостенко, конкурс проводиться в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини. Максимальна вартість фінансування одного дитсадка – 300 тис. євро.

Конкурс проведуть у три етапи. Заявку на участь конкретного дитячого садка в конкурсі подає ініціативна група, яка повинна складатися з членів колективу установи, батьків, жителів прилеглої території та внутрішньо переміщених осіб з Криму і Сходу України. Переможців визначатиме Німецький банк розвитку KfW та наглядова рада УФСІ на чолі з міністром соціальної політики.

Раніше повідомлялось, що побудують декілька дитячих садків та школу.