Реєстрація /

Детальний план території з'явився у Відрадного

План зробив інвестор.

Детальний план території масиву Відрадний у Києві був затверджений на засіданні комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування. Про це повідомив голова комісії Володимир Прокопів.

«На засіданні земельної комісії затверджено перший за останні два роки проект детального плану території. Інвестор за свій рахунок розробив проект ДПТ на ділянку площею 186 га в Солом'янському районі. Після затвердження ДПТ Київрадою жителі цього району відповідно до потреб отримають нові житлові будинки, дитячий садок та об'єкти інфраструктури, новий сквер і впорядковані зелені зони. При цьому місто не витратило ні копійки на розробку детального плану, наявність якого є необхідною умовою для будівництва. Суму понад 400 тис. грн. за ДПТ оплатив інвестор», – повідомив Прокопів.

За його словами, питання про затвердження ДПТ буде винесено на найближче засідання Київради.

«Будемо стимулювати інвесторів розробляти ДПТ в інших районах, Київ повинен розвиватися і будуватися. А конфлікти із земельних питань із збільшенням затверджених детальних планів територій зникнуть як вид, оскільки в детальних планах чітко передбачається що, де і в якій кількості повинно бути збудовано, реконструйовано або засаджено деревами», – зазначив він.

Детальний план території розроблений на ділянку в межах пр. Космонавта Комарова, залізничної колії, вул. Академіка Каблукова, бул. Івана Лепсе, вул. Гарматній. На цій території зараз проживає більше 31 тис. населення.

Раніше повідомлялось, щоб створити зонінг лише для Києва, потрібно декілька років.