Реєстрація /

У районі метро «Лівобережна» повалили будівельний паркан

На майданчику була стрілянина.

У районі метро «Лівобережна» біля будівельного майданчику поруч з «Міжнародним виставковим центром» за адресою Микільсько-Слобідська 1, стався конфлікт між забудовником та активістами.

Місцеві жителі, за активної участі членів політичної партії «Свобода» перекинули паркан навколо будівельного майданчика. На їхню думку, дане будівництво незаконне, оскільки корпорація «Укрбуд» перевищила свої повноваження і самовільно розширила межі ділянки під забудову.

Під час руйнування паркану було застосовано зброю. На думку керівництва міліції Дніпровського району перестрілка відбулася між самими активістами.

Депутат Київради Олена Єскіна заявила, що міліція вивела з будівництва людини з дробовиком.

«Стрілянина у Києві на будмайданчику на березі Дніпра, є поранені. Після того, як з'ясувалося, що забудовник захопив гектар київської землі за межами «червоних ліній» на березі Дніпра – громада прийшла дати йому відсіч. Після повалення паркану активісти зайшли на територію забудови, невідомі в масках почали по них стріляти з травматичної зброї. Є поранені», – повідомив активіст «Свободи» Володимир Тищенко.

Згодом коли приїхала міліція з'ясувалося, що в людей стріляли представники Громадської формування «Лівий Берег».

Раніше повідомлялось, що в Києві зпалили ще один будівельний паркан.