Реєстрація /

Сьогоднішня ситуація на ринку нерухомості не схожа на кризу 2008-2009 років

На ринок впливають різні чинники.

Сьогодні ринок купівлі-продажу нерухомості зіткнувся з нестандартною ситуацією, на яку впливають напруга в політичній, економічній і соціальній сферах, і вона не схожа на ту, що спостерігалася в 2008-2009 роках.

Таку думку висловила Генеральний директор АН «Благовіст» Галина Мельникова.

«Багато аналітиків намагаються порівнювати сьогоднішній ринок з періодом кризи 2008-2009 років, проводячи паралелі і роблячи на підставі цього певні висновки. Зі свого боку хочу сказати, що ці ситуації мають різну основу. У 2004-2008 роках мав місце навмисний штучний розігрів ринку, який активно підтримувався девелоперами та банківськими установами. Тому глобальна фінансова криза, яка почалася в США і охопила, у тому числі всі європейські країни, був закономірним результатом «перегріву». В даний час ми маємо локальні складнощі, викликані загостренням економічної та політичної ситуації і дестабілізуючим фактором у вигляді бойових дій та потоку внутрішніх мігрантів, з якими країна стикається вперше. Саме від стабілізації в цих областях залежать стабілізація і подальші перспективи ринку нерухомості», – зазначила вона.

Потенційним покупцям і продавцям Галина Мельникова радить набратися терпіння і холоднокровності, спостерігаючи за розвитком ситуації.

Раніше повідомлялось, що в Україні можуть «заморозитись» близько 40% об’єктів будівництва.