Реєстрація /

На нову схему київського метро можна буде вплинути (фото)

Дизайнери закликають небайдужих висловлювати свої пропозиції щодо вдосконалення схеми.

Невдовзі в Києві появиться набагато зручніше за існуючу схема столичного метрополітену, на якій будуть позначені також схема і точки пересадок на швидкісний електротранспорт (міська електричка і лінії швидкісного трамваю). Для міста цю схему безкоштовно розробила група дизайнерів «Агенти змін», представники якої впродовж багатьох років домагалися прийняття міською владою зручнішої схеми метрополітену.

Дизайнери закликають допомогти їм удосконалити схему, а тому перед тим, як вона буде офіційно затверджена і буде використовуватися «Київським метрополітеном», схема має пройти два етапи публічного обговорення. Перший вже розпочався в інтернеті, де у відповідній групі в мережі Facebook користувачі можуть вказувати на помилки і неточності, а також подавати свої пропозиції для вдосконалення схеми. Всі їх дизайнери розглянуть і, якщо пропозиції будуть раціональними, візьмуть їх до уваги і внесуть зміни у схему.

Після цього підготують пілотну версію схеми, яку протестують в кількох поїздах метро. Власне це стане і другим етапом обговорення, коли люди побачать схему вже не на моніторі, а в реальних умовах і реальному масштабі.  І лише після цього появиться фінальний офіційний варіант нової схеми київського метрополітену, який і буде розміщений у всіх вагонах та на всіх станціях столичного метро.

Нагадаємо, столична влада вже оголосила переможця конкурсу на створення мережі wi-fi у всьому метрополітені Києва.