Реєстрація /

В Австралії побудують будинок на прямовисній скелі (фото)

Стіни в будинку прозорі.

Унікальний проект будинку на південно-західному узбережжі Австралії для безстрашних любителів природи розробили архітектори: з особняка на прямовисній скелі відкривається унікальний вид на океан. 

Будівля, що отримало назву «Будинок на кручі» (Cliff House), прикріплена до вертикальної скелі опорними балками. Причому всі зовнішні стіни будови – прозорі. 

Автори з архітектурного бюро Modscape Concept прагнули передати відчуття «абсолютного єднання з океаном», тому будівля органічно вливається в ландшафт і ніби вісить над прірвою. На використання такого незвичайного рішення їх надихнули черепашки, що чіпляються за корпус судна. 

П'ятиповерховий будинок виконають зі збірних модулів, які будуть з'єднуватися по вертикалі. Кожен поверх буде укладатися поверх попереднього, а до скелі їх прикріплять за допомогою сталевих штифтів. Мешканці увійдуть в будівлю на вершині скелі, а в спальню, кухню або вітальню будуть спускатися на ліфті або за допомогою драбини. Підлога нижнього поверху будинку буде виконана з скляних панелей, щоб створити ілюзію відкритого простору, нависаючого над океаном.

Раніше повідомлялось, що будинок-дерево побудують у Франції.