Реєстрація /

Половина Києва залишається без гарячої води

Деякі кияни, можливо, отримуватимуть гарячу воду по вихідних.

Якщо вірити «Київенерго»,  то станом на ранок вівторка, 26 серпня, у Києві без гарячого водопостачання залишається 7 тіс. 769 споживачів, що становить 49,72% від загальної кількості споживачів, яким підприємство надає послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

З різних причин (зупинка теплоджерел, пошкодження мереж, планові ремонти та гідравлічні випробування) найбільше відімкнених від гарячого водопостачання споживачів у Деснянському районі – 1 тис. 844.У Голосіївському таких 424, в Дарницькому - 74, в Дніпровському - 57, в Оболонському – 1 тис. 63, в Печерському - 30, в Подільському – 1 тис. 73, в Святошинському – 1 тис. 294, в Солом'янському – 1 тис. 48, в Шевченківському - 862.

Також повідомляється, що з 22 по 26 серпня компанія відновила гаряче водопостачання для 489 споживачів.

Щодо інших споживачів, то найшвидше на гарячу воду можуть розраховувати мешканці Дарницького, Дніпровського, Голосіївського та Печерського районів. Оскільки туди, за словами директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури столичної адміністрації Дмитра Новицького, можна доставити вожу технологічно, оскільки в місті вже запущено 16 малих котелень, які  не пов’язані з жодною ТЕЦ.

Також столичні чиновники розглядають варіант подачі гарячої води лише на вихідні споживачам, яких обслуговує відімкнена ТЕЦ-6. Однак визнають, що технологічно це зробити доволі складно, а тому наразі цей варіант залишається під питанням.

Раніше повідомлялося, що подачу гарячого водопостачання поступово відновлюють у київських лікарнях.