Реєстрація /

Чиновники не хочуть повернути елітне узбережжя Дніпра в держвласність

Прокуратура намагається повернути землі.

Київська міжрайонна екологічна прокуратура, перевіривши діяльність однієї з виконавчих служб, з'ясувала, що чиновники незаконно закінчили п'ять виробництв про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок на берегах Дніпра. Як повідомили у відомстві, чиновники, закривши провадження по виконанню судових рішень, не забезпечили повернення в держвласність самовільно зайнятих ділянок, розташованих на територіях Долобецького і Венеціанського островів річки Дніпро та парку культури і відпочинку «Гідропарк» в Дніпровському районі Києва. 

«Через необгрунтовані і незаконні рішення відділу державної виконавчої служби, до цих пір не вжито заходів щодо повернення державі самовільно зайнятих земельних ділянок загальною площею 3 тис. 791 кв. м. При цьому нормативна грошова оцінка тільки одного з них становить близько 4 млн. грн.», – йдеться в повідомленні екологічної прокуратури. 

За фактом бездіяльності, екологічна прокуратура внесла керівництву ВДВС подання з вимогою скасувати постанови про закінчення виконавчого провадження. У підсумку, виконавча служба прийняла рішення відновити провадження по зазначеним ділянкам.

Раніше повідомлялось, що землю біля Русанівського каналу повернули киянам.