Реєстрація /

З початку року в Києві побудували дев'ять офісних центрів

Орендні ставки знижуються.

Загальний обсяг нової пропозиції офісних приміщень, введених в експлуатацію в Києві в першому півріччі 2014 року, склав близько 107 тис. 275 кв. м (GLA), що на 70% і 48% перевищує показники аналогічних періодів в 2013 і 2012 роках відповідно. Про це повідомили в компанії DTZ Україна

У період з січня по червень 2014 року в Києві були введені в експлуатацію дев'ять офісних об'єктів. З початку 2014 загальна ділова динаміка в Україні погіршилася, що надавало понижувальний тиск на середні орендні ставки на офісну нерухомість. Однак у першому кварталі 2014 орендні ставки на найкращі офісні приміщення практично не змінилися.

Протягом другого кварталу 2014 спостерігалося подальше зниження орендних ставок на всі класи офісних приміщень в Києві.

Так, наприкінці червня 2014 орендні ставки на найкращі офісні приміщення були в діапазоні 20-36 дол за 1 кв. м на місяць, тоді як для приміщень класу «В» і «С» становили 11-26 дол за кв. м на місяць і 7-17 дол за кв. м на місяць відповідно. 

Відзначається також, що в середньостроковому періоді динаміка орендних ставок на офісні приміщення в Києві залежатиме від загальної економічної та політичної ситуації в Україні, а також від темпів введення в експлуатацію нових об'єктів у сегменті і цінової стратегії, що застосовується щодо корпоративних орендарів власниками великих бізнес центрів.

Раніше повідомлялось, що обсяг будівництва в країні скоротився.