Реєстрація /

Експерт розповів, як управляють нерухомістю в Україні

Правильне управління допомагає економити на експлуатаційних витратах.

Дослідники MarketsandMarkets повідомили, що найбільш популярною тенденцією на ринку управління об'єктами нерухомості є інтеграція інноваційних ІТ-рішень.

«Організація може значно знизити експлуатаційні витрати, якщо використовує свої ресурси і активи в оптимальному режимі. Якщо зменшити експлуатаційні витрати на обслуговування нерухомості, рентабельність організації буде збільшуватися. Ось чому ІТ-рішення та системи набирають дуже високу популярність в галузі. Технології допомагають організаціям привести операції і процеси до прозорості, отже, поліпшити прийняття рішень. Забезпечують повну інтеграцію між різними функціональними рівнями, а також безперебійний потік інформації в організації», – йдеться в звіті компанії.

«Найбільш популярний напрям роботи в нашій країні – технічна експлуатація інженерних систем будівлі, а для офісів у складі бізнес-центрів – адміністративні послуги. Управління активами, популярне на розвинених ринках, не поширене, зважаючи ментальні особливості українського власника», – стверджує Директор з розвитку бізнесу Compass FM Андрій Марченко.

Раніше повідомлялось, що європейські інвестори орієнтуються на екологічну нерухомість.