Реєстрація /

Світовий ринок управління нерухомістю суттєво зросте

Зростання прогнозують більш ніж у два рази.

Світовий ринок управління нерухомістю професійними керуючими компаніями зросте з 24 млрд. 650 млн. дол в 2014 році до 43 млрд. 690 млн. до 2019 року. Сукупні темпи річного зростання складуть 12,1% з 2014 по 2019 роки. Такі дані озвучила дослідницька компанія MarketsandMarkets (США).

MarketsandMarkets констатує максимальну розвиненість ринку управління нерухомістю на аутсорсингу в Північній Америці і Європі, і протягом наступних п'яти років, як очікують аналітики, галузь тут продовжить стійке зростання.

Інші регіони, такі як Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Близький Схід і Африка, мають величезні можливості для розвитку ринку управління нерухомістю. Поява нових національних підприємств, що працюють у сфері управління нерухомістю, буде спостерігатися в даних регіонах найближчим часом.

Латиноамериканський ринок, за оцінками експертів, також зростає високими темпами, проте його внесок у світовий ринок у найближчі 5 років буде менш значним у порівнянні з іншими регіонами.

«У 2012 році частка комерційних площ в управлінні зовнішніх компаній в Києві досягла 10%, і до кінця 2013 року збільшилася незначно. За підсумками поточного року ми не очікуємо різкого зростання попиту на послуги керуючих нерухомістю компаній. Проте, зі стабілізацією економічної та політичної ситуації в країні, у п'ятирічній перспективі, прогнозоване зростання ринку в Україні може перевищити середній світовий ріст в півтора-два рази. Ринок управління нерухомістю в Україні має величезний нереалізований потенціал, його зростання в середньостроковій перспективі буде пов'язаний з поверненням на ринок іноземних інвестицій», – говорить директор з розвитку бізнесу керуючої нерухомістю компанії Compass FM Андрій Марченко.

Раніше повідомлялось, що на розвиток ринку нерухомості України вплине світова фінансова модель.