Реєстрація /

У забудовника забрали землю за несплату

Борг перевищив мільйон гривень.

Вищий господарський суд погодився з доводами столичної прокуратури і залишив без змін рішення апеляційного суду про повернення територіальній громаді 7 га землі по вул. Здолбунівській в Дарницькому районі Києва.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби столичної прокуратури.

Земельна ділянка в 2004 році була надана будівельній компанії в довгострокову оренду для благоустрою прилеглої території озера і для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу виробничо-торгових будівель.

Перевіркою встановлено, що забудовник систематично не платив плату за оренду землі, в результаті чого виник борг у розмірі більше 1 млн. 200 тис. грн.

Враховуючи те, що несплата орендної плати є грубим порушенням законодавства України і завдає шкоди місцевому бюджету, прокуратура міста Києва заявила позов до суду про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки.

Судами всіх трьох інстанцій позовні вимоги прокуратури визнані законними і задоволені в повному обсязі. Земельна ділянка, вартість якої становить майже 86 млн. грн., повернута із незаконного користування в розпорядження територіальної громади.

Раніше повідомлялось, що у забудовника забрали землю в центрі Києва.