Реєстрація /

Ціни на квартири в новобудовах Києва активно поповзли вгору

В квітні забудовники вже не стримували цін.

В квітні нинішнього року середня вартість виставлених на продаж квартир на первинному ринку житлової нерухомості Києва становила 15 тис. 104 грн. за кв. м., що вище показників березня на 11%. А за рік (з квітня 2013 року) ціни виросли на всі 15%. Про це у своєму щомісячному звіті повідомили аналітики ІАП «Столична нерухомість».

Таким чином, якщо в березні забудовники ще намагалися не реагувати на ріст курсу долара, то в квітні вже не стали утримувати ціни, чим повністю підтвердили прогнози ІАП «Столична Нерухомість» про неминучість підвищення цін у квітні.

«Це очікувано і зрозуміло хоча б тому , що багато будівельних матеріалів імпортуються, а ціни на них зафіксовані в доларах або євро. Більшою мірою такі будматеріали використовуються в більш дорогих сегментах нерухомості. Це і продемонструвало зростання цін за класами первинної нерухомості: економ-клас – ріст на 4% до 10 тис. 493 грн. за кв. м; бізнес-клас – на 15,3% до 17 тис. 582 грн. за кв. м; преміум-клас – на 13,85% до 25 тис. 207 грн. за кв. м», – наголошується у звіті.

Нагадаємо, в березні, незважаючи на ріст курсу долара, забудовники ще стримували ціни на квартири в своїх будинках.