Реєстрація /

Оцінка нерухомості подорожчала

Буде кілька рахунків, які потрібно буде оплачувати.

Інститут оцінки нерухомості надіслав повідомлення про зміну порядку та розміру ціноутворення щодо здійснення оціночної діяльності для цілей оподаткування.

Про це стало відомо з повідомлення Українського товариства оцінювачів та комітету Ліги експертів України по статистиці і аналітиці.

«Нам з Інституту було вислано ціни, за якими необхідно працювати. Ці ціни включають в себе шкалу мінімальну і максимальну. Розуміючи, що клієнту буде важко відразу перейти на новий порядок цін, пропонуємо працювати за мінімальною шкалою, де ми при цьому будемо заробляти як і раніше», – уточнюється в повідомленні.

При цьому, інститутом планується виставлення 2 рахунків: перший рахунок – 300 грн., як і раніше плюс другий рахунок окремий з плаваючою ціною, яка залежить від місця і категорії об'єкта. Наприклад, 2 рахунок по квартирі пропонується стягувати в розмірі від 300 до 700 грн.; житловий будинок, садовий будинок, таунхаус і т.п. від 500 до 2 тис. 700 грн., а земельні ділянки взагалі від 500 до 4 тис. 700 грн.

Раніше повідомлялось, що подорожчає земля для забудовників.