Реєстрація /

Влітку в Києві дуже активно купували дорогу нерухомість

Липень став рекордним місяцем за об’ємом капіталовкладень в елітну нерухомість.

В 2013 році, порівняно з 2012-м кількість операцій з купівлі та оренди елітної нерухомості в Києві зросла на 17,7%, а рівень капіталовкладень склав майже 120 млн. доларів, показавши приріст на 12,2% за рік. Про це розповіла Галина Мельникова, генеральний директор агентства нерухомості Park Lane.

Також Галина Мельникова звернула увагу на особливості 2013 року: «Минулого року найактивнішими були три літні місяці, коли, зазвичай, ринок не дуже активний. Особливо «відзначився» липень, коли кількість операцій в елітному сегменті виросла до 13,4% від загальної кількості. Раніше таких показників не було».

Таку активність покупців саме влітку Галина Мельникова пояснює тим, що тоді багато розмов велося про нові правила оцінки нерухомості, тож люди, які вже практично визначилися з тим, що хочуть купувати вирішили закрити це питання до вступу в дію нових правил.

Але також своєю активністю експертів здивував і квітень. «Високі показники квітня для мене досі залишаються загадкою. Можливо, тут позначився такий собі відкладений попит, коли люди ще з початку року планували купити собі дорогу нерухомість, і в квітні вийшли на реальне укладання угод. Адже в елітній нерухомості клієнти зазвичай швидко рішення не приймають», – зазначила директор АН Park Lane.

Нагадаємо, що 2013 рік загалом для ринку нерухомості Києва був успішнішим за попередній.