Реєстрація /

Будівельники виступають за обов’язкове страхування ризиків при будівництві

До цього хочуть залучати великі закордонні страхові компанії.

Страхування ризиків, які виникають при будівництві, допоможе вирішити проблему довгобудів і недобудов та гарантуватиме інвестиції людей, що вклали свої кошти у спорудження новобудови. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Юрій Сербін, віце-президент Конфедерації будівельників України (КБУ).

«Ми хочемо, щоб на початку принаймні компанії, які входять в нашу Конфедерацію забезпечили це страхування. І ми попередньо говорили вже про це з серйозними страховими об’єднаннями Європи. Вони готові з нами співпрацювати і готові гарантувати перестрахування, оскільки на нашому ринку нема таких коштів, аби забезпечити ці ризики», – зазначив Сербін.

Наступним кроком має стати прийняття відповідного закону, який зобов’яже забудовників вдаватися до страхування. За словами віце-президента КБУ, пропрацьовано вже два відповідні законопроекти. «Ми передали їх в профільний комітет, на словах від депутатів отримали підтримку, але на розгляд Верховної Ради документи поки що так і не потрапили», – розповів він.