Реєстрація /

Ризики при інвестуванні у первинне житло залишаються актуальними

Реалії українського ринку не убезпечують приватних інвесторів від ризику втратити свої кошти.

Попри те, що все більше покупців житла віддає перевагу інвестиціям в первинне житло, а не купівлі квартир економ-сегменту на вторинному ринку, вкладаючи кошти в об’єкти на стадії будівництва, вони ризикують своїми коштами. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Віктор Оборський, керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG.

«Велику кількість покупців приваблює первинний ринок, завдяки привабливим ціновим пропозиціям, більш прийнятним плануванням квартир та об’єму площ. Але, звичайно, корекцію на рівень ризиків потрібно робити. В нашій країні вони нічим не забезпечені і купівля житла на первинному ринку, це, за великим рахунком, лотерея, бо ніхто ніколи не знає чи об’єкт буде вчасно добудований, чи буде добудований взагалі, і, якщо не буде добудований, чи комусь коли-небудь будуть компенсовані збитки і повернені вкладені кошти», - розповів експерт.

Та, попри це, за його словами, квартири в об’єктах забудовників з хорошою репутацією зі стабільним фінансовим становищем користуються великим попитом і в деяких випадках рівень продаж у них перевищує 100 квартир за місяць.