Реєстрація /

У 2014 році в Києві появиться ще два великих бізнес-центри

Офісна нерухомість поки розвивається не надто активно.

У 2014 році на ринок офісної нерухомості столиці вийде за попередніми оцінками експертів Jones Lang LaSalle, 108 тис. кв. м. У числі найбільших офісних центрів, заявлених на прийдешній рік – IQ Business Center (клас «А», 25 тис. 900 кв. м) і БЦ «Сигма» (клас «В», 18 тис. кв. м).

«Спостерігається зниження темпів будівництва офісних центрів у Києві пов'язане з високою часткою порожніх приміщень у вже введених об'єктах. Так, частка вакантних офісних площ на кінець року становить близько 18,7% від загальної пропозиції. Більшість угод з оренди офісів зараз відбуваються в класі «В», тому на ринку утворилася значна різниця між рівнями вакантності в різних класах. У класі «А» відсоток вільних площ істотно більше», – коментує Олександра Глобіна, керівник відділу по роботі з корпоративними клієнтами Jones Lang LaSalle в Україні.

Вона також зазначила, що частка вакантних офісів у Києві одна з найвищих у Європі. Наприклад, в Москві цей показник знаходиться на рівні 13,5%, в ​​Парижі – 6,9 %, в ​​Лондоні – 6,1%.

Раніше повідомлялось, що в Києві ввели в експлуатацію мінімальну кількість офісів за останні 5 років..