Реєстрація /

14 жовтня столиця розпочне опалювальний сезон для закладів соціальної сфери

Тепло підключатимуться за індивідуальними заявками керівників цих установ з огляду на функціональну специфіку.

Із понеділка, 14 жовтня, Київ розпочне опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери міста. Житлові будинки розпочнуть підключати, коли середньодобова температура опуститься до +8С протягом трьох діб. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Із понеділка, 14 жовтня, столиця розпочне опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших закладів соціальної сфери міста. Тепло підключатимуть за індивідуальними заявками керівників цих установ, враховуючи функціональну специфіку. Житлові будинки розпочнуть підключати, коли середньодобова температура опуститься до +8С протягом трьох діб і зберігатиметься тенденція до похолодання. Рішення про початок опалювального сезону ухвалюємо з урахуванням чинників забезпечення комфорту для містян, раціонального використання енергоресурсів та економного споживання електроенергії», – підкреслив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що вакантність на офісну нерухомість у столиці все ще не вийшла на довоєнний рівень.

Крім того, враховуючи, що у 2025 році очікувана інфляція становитиме майже 10%, а курс долара досягне 45 грн, все більше громадян інвестують у первинний ринок житла з метою збереження та примноження коштів.

Про це розповіла Маріанна Бігунець, директор із продажу Будівельної компанії GAZDA.

«Поки що можемо говорити, що з об'єктивних причин вартість новобудов наступного року може зрости щонайменше на 10-15% у гривні. Однак ці цифри не враховують подорожчання будівельних матеріалів та будівельно-монтажних робіт. Отже, цілком можливо, що 2025 року реальна вартість м2 порівняно з 2024 роком може зрости в середньому на 20-25%», – наголосила вона.

Джерело