Реєстрація /

Завдяки новій системі ріелтори зможуть продавати нерухомість від забудовників

Компанія InCo home представила новий програмний продукт IncoChain

Компанія InCo home, провідний оператор на ринку нерухомості, представила новий програмний продукт IncoChain. Це система проведення операцій з нерухомістю на основі технології Blockchain для будівельних компаній, операторів ринку продажу та управління нерухомістю, агентств нерухомості та ріелторів.

Система дає можливість професійним ріелторам стати повноправними учасниками в продажах об'єктів нерухомості безпосередньо від будівельних компаній і девелоперів.

За словами Владислава Лісового, автора ідеї та власника системи, – на ринку до сьогоднішнього дня не було механізму, що забезпечує прозоре і справедливе співробітництво власників великих об'єктів та ріелторів.

– Спільно з групою  IT-інженерів і учасниками будівельного ринку створена унікальна платформа – IncoChain. Вона дозволить вибудувати довірчі і зрозумілі відносини на ринку між усіма учасниками, працювати в умовах чесної конкуренції та справедливого розподілу винагороди, – говорить Владислав Лісовий.

Технология IncoChain

Принцип роботи системи: власник нерухомості надає її в комісійний продаж, заздалегідь визначаючи комісію, яку готовий заплатити. Системою фіксується комісійний договір і подальші взаємини між власниками об'єктів нерухомості та ріелторами проходять в електронному, алгоритмізованому вигляді. Таким чином, доступна вся інформація про угоди та їх результати, і ніхто нічого не може змінити «заднім числом».

Як стверджує Остап Скришевський, керівник групи розробників, – публічність і неможливість   фальсифікувати інформацію в системі щодо об'єкта нерухомості і угоди дозволить працювати відкрито і чесно.

– Blockchain дає ряд переваг для користувачів. В системі немає одного центрального вузла, зруйнувавши який можна знищити  систему. Операції прозорі для учасників завдяки внесенню всіх даних в одну базу, а технологія Blockchain гарантує автентичність даних в системі, – зазначає Остап Скришевський.

Для забудовників система – новий зрозумілий канал продажів, а для ріелторів – можливість продавати об'єкти нерухомості, які належать будівельним компаніям.

Презентация технологии IncoChain
Презентація нового програмного продукта IncoChain

 

Як заявив Юрій Сокольницький, керуючий партнер InCo home, забудовник це, по суті, девелопер, для нього продаж не основний вид діяльності. І в разі присутності об'єкта нерухомості в системі IncoChain, відділ продажів забудовника може бути трансформований в адміністратора роботи з брокерами, які, завдяки через систему зможуть продавати нерухомість на вторинному та  первинному ринку. Девелопери будуть займатися безпосередньо своїм бізнесом – розвитком проектів, а брокери своїм – їх продажем.

– Є домовленості з кількома великими забудовниками, які готові передати свої об'єкти в продаж через IncoChain. Ще одне завдання, яке може вирішити система – продаж заставного майна банків, зокрема нерухомості. Банки зацікавлені у використанні IncoChain для прозорого продажу та захисту справедливої ціни для заставного майна. Крім того, банк може співпрацювати через систему з брокером, продаючи іпотечні кредитні продукти, – говорить Юрій Сокольницький.

Власник і оператор системи, кажуть, що наступним кроком стане апробація системи під час продажу декількох об'єктів за участі великих агентств нерухомості, що дасть старт впровадженню IncoChain на ринку.

Источник