Реєстрація /

Вибух будинку в Києві: що буде далі з мешканцями, які версії правоохоронців

У Дарницькому районі столиці тривають роботи з ліквідації наслідків вибуху у житловому будинку

В Києві після вибуху будинку по вул. Соломії Крушельницької 1/5 проводиться розслідування причин надзвичайної ситуації, також надано медичну та психологічну допомогу мешканцям постраждалого будинку.

Станом на вечір 21 червня відомо, що вибух стався на сьомому поверсі 9-поверхового будинку. Одразу загинули 2 людини, ще одна була госпіталізована. Пізніше стало відомо про 3 загиблих.

Мешканці будинку були терміново евакуйовані . У соціальних мережах вони розповідають, що їм довелося дахом йти до сусіднього під’їзду через те, що сходи були зруйновані та був ризик повторного обвалу перекриття. Загалом у постраждалій частині будинку проживало біля сотні осіб.

Читайте також: Чому в Україні не вводять в експлуатацію зведені будинки: що відбувається з ДАБІ і чи є вихід

Також очевидці повідомляють, що під час вибуху сталося руйнування бетонних плит і з іншого боку будинку, тобто вибухом його пробило наскрізь. Вікна однієї з постраждалих квартир вибуховою хвилею викинуло на спортмайданчик, пошкоджено припарковані автівки.

Що буде далі з будинком та мешканцями

Вибух будинку в Києві на Позняках
На місці події пошукові бригади працювали разом з собаками

 

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що людей, які позбавлені житла в наслідок вибуху, тимчасово розмістять у інтернаті. Також їм буде надано допомогу. Головне, що вибух був такий потужний, що суттєво пошкодив несучі конструкції будівлі. Перед фахівцями поставлено питання щодо можливості подальшої експлуатації будинку, або його демонтажу.

Люди, які постраждали внаслідок вибуху в багатоповерхівці на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, будуть забезпечені тимчасовим житлом.

«Фахівці, які попередньо обстежили будинок, кажуть, що, скоріш за все, доведеться демонтувати цю будівлю. Тому ми поки не можемо пустити людей в їхні квартири, аби вони забрали необхідні речі. Бо у будь-який момент може статися обвал. Потрібен час для ретельного обстеження будинку. І, коли фахівці дадуть добро, людей пустять у житло забрати речі», – заявив Кличко на місці події.

Які версії вибуху будинку в Києві

Вибух будинку в Києві на Позняках
У постраждалому будинку проживало близько ста осіб

 

Одночасно розглядаються дві версії причин вибуху. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який також прибув на місце надзвичайної події. «Одна версія – вибух газу, інша – вибуховий пристрій», – цитує Авакова сайт МВС. 

«Незабаром люди зможуть забрати найнеобхідніші речі, після цього зробимо опечатку квартир і буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців. Наразі встановлено намети для постраждалих та організовано харчування», – сказав він.

Пізніше правоохоронці офіційно повідомили, що поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок.

Компанія «Київгаз» заявила, що причини аварії встановить спеціальна комісія.

Источник