Реєстрація /

В Україні вводиться надзвичаний стан на 30 діб – рішення РНБО

Верховна Рада має затвердити Указ президента про надзвичайний стан

В середу, 23 лютого Рада національної безпеки та оборони України затвердила рішення про введення надзвичайного стану строком на 30 діб.

Мова про введення віськового стану поки не йдеться, зауважив секретар РНБО України Олексій Данілов.

За його словами, засідання РНБО зібрав президент України та запропонував розглянуте питання про надзвичайний стан. В результаті дискусії рішення було затверджено. Найближчим часом введення НС має затвердити Верховна Рада.

Читайте також: Кличко пояснив, як Києв буде жити під час надзвичайного стану

«За Указом президента на всій території України буде введено надзвичайний стан. В залежності від території обласні комісії будуть приймати рішення про обмеження. Посилення охорони та громадського порядку, об'єктів які забезпечують життєдіяльність населення та господарства, може бути обмеження руху транспорту, додатковий огляд транспорту, перевірка документів у фізичних осіб», – пояснив Олексій Данілов на бріфінгу.

«Це питання є превентивними для того, щоб в країні зберігався спокій, щоб працювала економіка. В залежності від територій будуть прийматься рішення про посилення чи помякшення надзвичайного стану», – заявив він.

РНБО України не вводив надзвичайний ста в Донецькій та Луганській областях через те, що там й так діє особий режим, який запроваджено з 2014 року.

Після голосування в Верховній Раді МВС, СБУ спільно з усіма органами влади на всіх територіях створять штаби, в які увійдуть предствникі військових – в них є всі правові документи для здійснення повноважень.

Источник

Теґи