Реєстрація /

Кличко пояснив, як Києв буде жити під час надзвичайного стану

Це упереджувальний крок – пояснює міський голова столиці

Мер Києва Віталій Кличко у середу, 23 лютого звернувся до киян з приводу запровадження надзвичайного стану в Україні – таке рішення ухвалила Рада національної безпеки та оборони.

Кличко прокоментував, в яких умовах та правилах житиме найближчим часом столиця.

Він зауважив, згідно з законодавством Верховна Рада має ухвалити рішення про надзвичайний стан протягом 48 годин. Парламент України планує розглянути це рішення сьогодні (23 лютого). Після рішення Ради збереться оперативний штаб Києва.

«На території областей починають діяти штаби під головуванням голів ОДА  чи КМДА. встановлюється посиленний контроль вїзду та виїхзду з території областей. Може обмежуватися рух транспортних засобів та їх огляд. Встановлюється заборона на проведення масових заходів – забороняється проведення мітингів, та можуть бути інші обмежувальні заходи», – пояснив Кличко.

Комендантську годину на території міст та областей не запровадживатимуть до ухвалення окремого рішення.

«Всі потреби територіальної оборони будуть вирішуватися в оперативному режимі», – запевнив мер Києва. Найближчим часом будуть організовані та проведені навчальні збори резервістів тероборони. Ці навчання проводитимуть протягом 30 днів.

Джерело

Теґи