Реєстрація /

Куди піти на День Незалежності в Києві: програма святкових та розважальних заходів в столиці

День Незалежності в Києві в 2021 році буде відзначений багатьма заходами, центральний з яких – військовий парад на Хрещатику, який з нагоди 30-річчя України буде супроводжуватися військовою авіацією та флотом.

Крім цього, столична влада, громадські та комерційні організації підготували низку заходів, отже цього року в киян та гостей столиці багатий вибір, куди піти на День Незалежності в Києві.

Читайте також: Де будуть перекриті вулиці в Києві під час святкування Дня Незалежності України

Куди піти на День Незалежності в Києві

Виставка квітів «У Всесвіті Марії Примаченко»

Куди піти на День Незалежності в Києві - виставка квітів

Коли: 20 серпня — 19 вересня (вхід платний).

Місце: парк Співоче (вулиця Лаврська, 31)

З 20 серпня виставка квітів «У Всесвіті Марії Примаченко». У парку представлено понад 300 тисяч квітів однорічників, серед яких бегонії, колеуси, петунії, альтернатери тощо. З них створено картини та 3D композиції за мотивами творчості української художниці Марії Примаченко: міфічних тварин, дивовижних птахів, квітів і сюжети сільського побуту в сучасній інтерпретації.

Окремою родзинкою виставки стануть масштабні фігури танцюючих балерин, які рухатимуться за допомогою спеціальної аніматроніки.

Фестиваль «ЕТНІКА»

Куди піти на День Незалежності в Києві - фестиваль Етніка

Коли: 21 серпня, початок 10.00 (вхід вільний).

Місце: вул. Володимирська, 2. Національний музей історії України.

На подвір’ї Національний музей історії України відбудеться фестиваль «ЕТНІКА», що збере найкращих майстрів народних художніх промислів з усієї України.

Місія фестивалю — розкрити потенціал народних промислів і проілюструвати їх актуальність для сьогодення. Адже, на відміну від багатьох західних країн, в Україні збереглися носії автентичної культури. Використовуючи оригінальні техніки, вони створюють вироби, актуальні в сучасному контексті: інтер’єрах, дизайні одягу, сервіруванні тощо.

Під час заходу 47 носіїв унікальних традиційних технік представлять свої роботи: автентичні й водночас актуальні для молодих українців. Амбасадорами фестивалю виступлять 12 медійних персон та інфлюенсерів, кожен з яких представляє окремий вид промислів — від різьбярства до кераміки та гутництва.

Фестиваль Radioday

Коли: 21 серпня, 14.00 (вхід вільний)

Місце: Контрактова площа.

Radioday – open air фестиваль електронної музики. На фестивалі виступатимуть українські діджеї, хіп-хоп виконавці та учасники українського TikTok-house. Хедлайнером стане популярний світовий дует Pegboard Nerds, який має унікальний стиль і оригінальні треки та привезе в Україну новий формат звучання.

Brave! Factory Festival

Куди піти на День Незалежності в Києві - фестиваль Брейв Фєкторі

Коли: 21 серпня, 20.00 — 8.00 23 серпня (вхід платний).

Місце: Київ, вул. Світлогірська, 2/25 (ПАТ «Київметробуд»).

Фестиваль вільної музики та мистецтва, зведений на території діючої фабрики, де кожен – від гостя до організатора, від артиста до працівника – є повноцінним учасником. Вхід платний.

Міжмузейний квест «Пишаємося Україною»

Куди піти на День Незалежності в Києві - музейний квест

Коли: 22 серпня, 11.00 - 15.00.

Місце: вул. Лаврська, 9. Національний музей українського народного декоративного мистецтва.

Святковий квест об'єднає єдиним маршрутом пам'ятки на території Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» та унікальні колекції трьох музеїв:

  • Національний музей українського народного декоративного мистецтва;
  • Музей книги і друкарства України;
  • Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

В кожному з музеїв-учасників проєкту вам запропонують пройти експозицією та відчути справжнє захоплення від того, що ми є українцями та живемо в Україні.

Ковчег «Україна»: десять століть української музики

Куди піти на День Незалежності в Києві - концерт Ковчег Україна

Коли: 22 серпня, 21.00.

Місце: Михайлівська площа.

Концерт-подорож «Ковчег «Україна»: десять століть української музики» поєднає традиційну і класичну музику, шедеври українського образотворчого мистецтва і новітні технології.

Це понад 20 шедеврів української музичної спадщини: від архаїчних колядок до ДахиБрахи – наші «золоті» і «платинові» сингли за останні десять століть.

На сцені виступять великий симфонічний оркестр, 2 хори – чоловічий і жіночий, 8 солістів, 5 музичних гуртів, 30 тон сценічних конструкцій і LED-екран площею понад 50 кв.м.

22 серпня до «Ковчегу» приєднаються зірки української сцени – Аліна Паш, солістка гурту The Hardkiss Юлія Саніна, Wellboy, Джамала, Святослав Вакарчук.

Підняття найбільшого державного прапору

Куди піти на День Незалежності в Києві - підняття найбільшого прапора

Коли: 23 серпня.

Місце: вул. Лаврська, 24 (Національний музей історії України у Другій світовій війні)

23 серпня в Києві до Дня Державного Прапора заплановано урочисте святкування. На території Національного музею історії України у Другій світовій війні ветерани АТО та ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор.

Того ж дня 30 юних мешканців столиці, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови Віталія Кличка отримають паспорти громадян України у вигляді ID-карток.

Військовий парад до Дня Незалежності України

Куди піти на День Незалежності в Києві - військовий парад

Коли: 24 серпня, 10.00.

Місце: вул. Хрещатик.

Парад 24 серпня відбудеться з залученням представників і техніки всіх сил сектору безпеки і оборони України та країн-партнерів.

На воді парад відбуватиметься в районі Київського річкового вокзалу та Труханового острова. Вже відомо, що від Державної прикордонної служби у ньому візьмуть участ 2 катери Safe Boat та катер UMS-1000.

Очікується, що крім літаків ВПС України над Хрещатиком також пролетіт вантажний реактивний літак Ан-225 «Мрія».

Шоу «Незалежність у нашій ДНК»

Куди піти на День Незалежності в Києві - шоу на НСК Олімпійський

Коли: 24 серпня, 18.00.

Місце: НСК «Олімпійський».

У святкому шоу «Незалежність у нашій ДНК. День незалежності країни, у якому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, а також симфонічний оркестр. Єдиний музичний перформанс поєднає пісні, які стали музичною спадщиною минулих поколінь, і хіти майбутнього.

Без пауз і зупинок виконавці передаватимуть своєрідну «естафету» одне одному та створять єдину композицію з десятків знакових для незалежної України пісень. Це відбуватиметься на найбільшій технологічній сцені країни.

У концерті беруть участь: Сергій Бабкін, Ірина Білик, Олег Винник, гурт «Воплі Відоплясова», гурт «Брати Гадюкіни», Валентин Дитюк, Тіна Кароль, Ніна Матвієнко, Арсен Мірзоян Наталія Могилевська, Людмила Монастирська, гурт Океан Ельзи, Віктор Павлік, Тарас Петриненко, Оля Полякова, Олександр Пономарьов, Потап, Софія Ротару, Руслана, гурт «Скай», гурт «Скрябін», Христина Соловій, гурт ТНМК, гурт Brutto, Dorofeeva, Monatik, Jamala, Kazka, Mozgi, Tayanna, Verka Serduchka, Kyiv Symphony Orchestra, Національний академічний ансамбль ім. П. Вірського.

Источник

Теґи